de Haagse kinderboekwinkel
Alice in Wonderland
Piet Heinstraat 2, Den Haag, T 070 310 6992, mail ons


Dit zijn wij...

 

Allebei zijn we afkomstig uit het onderwijs en de bibliotheek. Daar is onze liefde voor kinderboeken ontstaan en hebben wij onze basiskennis op het gebied van kinderboeken

opgedaan. Voorop staat onze passie voor het werken met kinderen en kinderboeken. Kinderen plezier in lezen bijbrengen en het mooie van boeken laten zien is wat wij doen in onze kinderboekwinkel.

 

 Naast dat wij een kinderboekwinkel hebben, schrijven en illustreren wij ook zelf kinderboeken. Prentenboeken voor jonge kinderen. 

 

 

 

 

Yvon van Oel (1973)

Op haar kamer, vroeger, zat ze uren achter elkaar dieren te tekenen. Vooral katachtigen.Dat was wat ze het liefste deed.

Opleiding

Vandaar dat ze na de Havo naar de Kunstacademie ging in Utrecht. Daar volgde ze de lerarenopleiding 1e graad opleiding Schilderen en Tekenen. Ook in deze tijd schilderde ze vooral over de natuur in zijn pure vorm. Als zijnde de grootste kracht en schoonheid, en dat de mens nooit, hoe hard hij ook probeert, zal overwinnen.

Die kern is nog steeds terug te vinden in haar werk .

Eigen werk

De schilderijen en ruimtelijk werk van Yvon zijn grote portretten van dieren, vaak maar een deel van het dier om de kijker de grootsheid te laten ervaren. Het dier als dier zelf en niet aangepast aan de mens.

In haar illustraties gebeurt hetzelfde, alleen zet ze de mens naast het dier en laat ze een interactie zien, die normaal niet zou kunnen, maar waar je je van af gaat vragen; hoe zou dat voelen als dit wel kan?

Jongerenwerk

Na haar studie is Yvon in het Jongerenwerk gaan werken in de Haagse Schilderswijk.

Ook gaf ze daar Nederlandse taalles aan vrouwen die de taal niet machtig waren, werkte ze deels op de peuterspeelzaal met het Vve programma ( Voor- en vroegschoolse educatie) en illustreerde ze een computerspel gericht op de thema’s van de Vve, voor peuters.

GOA (Gemeentelijk Onderwijs Achterstandenbeleid) in de Bibliotheek

Vanuit daar ging ze in de Haagse wijken Schilderswijk /Transvaal werken in de bibliotheek, gaf  taallessen en voorlichting aan leidsters en ouders over taalontwikkeling, het belang van (interactief) voorlezen en laagdrempeligheid van de bibliotheek.

Yvon illustreerde voor diverse projecten voor de afdeling Educatie binnen de Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag. 

Kinderboekwinkel Alice in Wonderland

Nu is ze ,samen met haar partner,eigenaar van de Haagse Kinderboekwinkel Alice in Wonderland.

 

En nu is ook haar eerste prentenboek verschenen bij uitgeverij Lemniscaat: "Vergeet je knuffels niet"

 

 

 

 

Stefan Wolters woont in Leidschendam en heeft drie kinderen, Sam, Job en Nathan.

Hij schrijft en illustreert prentenboeken. Er zijn verschillende prentenboeken van zijn hand uitgegeven. Tevens speelt Stefan poppenkast en kindertheater onder de naam Kindertheater KABOEM!

Stefan Wolters, geboren en getogen in Den Haag en Voorburg, is schrijver en illustrator, heeft zijn eigen kinderboekwinkel en speelt poppenkast en kindertheater.

 

Hij schreef en illustreerde verschillende kinderboeken. Daarnaast is hij trotse mede-eigenaar van de Haagse kinderboekwinkel Alice in Wonderland. Met kindertheater KABOEM! maakt en speelt hij kindertheatervoorstellingen. Ook speelt hij poppenkast bij zijn eigen en andere prentenboeken.

 

Bibliografie:

 

De Koning met de Kikker op zijn hoofd, 2006

Ridder Ratjetoe en de Drakameel, 2009

Ssst,… Luister een Sprookje!, 2010

De Koning is zwanger, 2012

Sinterklaas heeft de Rijmelaritis, 2015

Dieren uit Beesd, 2016

Stoffel en Stoppel, 2017

De Nietsmachine, 2019

Spoedniks zoekt een nieuwe planeet, 2021

Circus Pavlof, 2023

Kijk voor meer van het werk van Stefan op www.prentenboekentheater.nl

 

 

Een nieuwe jas

€ 14,99
Faro kijkt in de spiegel en is ongelukkig. Het lijkt wel of iedereen mooier is. Faro ziet alleen een saaie kat.
Leeuw heeft zulke prachtige manen, Pauw zulke schitterende veren, Hagedis zo’n glanzende huid en Orang-oetan een lijf vol warme oranje haren... daar is een naaktkat niets bij. Dus besluit Faro alles te passen. Maar de manen zijn te zwaar. De veren te lang. De kameleonhuid knelt en over die orang-oetanharen zullen we maar helemaal niet beginnen! Maar dan komt Varken en die heeft iets voor Faro bij zich...

 

In knallende kleuren en trefzekere lijnen vertelt Yvon een verhaal dat je met een vrolijk gevoel achterlaat: je bent het mooist als je jezelf bent!

Vergeet je knuffels niet

€ 14,99
Ling gaat naar buiten, alleen. Hoewel… ze heeft al haar knuffels bij zich. In een prentenboek waarin nauwelijks woorden nodig zijn, gaat de fantasie met Ling aan de haal. Elk van haar knuffeldieren komt tot leven: ze stoeit en knuffelt met haar beer, lacht met haar hyena en zijn vrienden, scheert door de lucht met haar vogel, duikt de diepzee in met haar octopus en rijdt mee op de rug van haar cheeta… Je voelt de wind en het water, de snelheid, de dierenlijven, de vriendschap en de vrijheid. Een ode aan de tijd die eigenlijk nooit voorbijgaat: de tijd waarin je knuffels leven.

 

Yvon van Oel heeft een prentenboek gemaakt dat direct vertrouwd voelt, waar de vreugde van afspat, en dat je gewoon móét hebben om elke avond weer te bekijken, terwijl je je knuffels in je armen houdt.

Spoedniks zoekt een nieuwe planeet

€ 15,99

Grappig prentenboek over een sullige astronaut met een belangrijke missie

Commander Spoedniks heeft een belangrijke missie: een planeet vinden die net zo fijn is om op te wonen als de Aarde. Maar met elke planeet waar hij langskomt, is wel wat mis. De ene is te heet, de andere te glibberig en weer een andere staat op het punt te ontploffen. Tot hij landt op een prachtige plek en hij eindelijk een nieuwe planeet heeft gevonden! Maar is die wel nieuw…?


Dit boek laat kinderen op een speelse manier zien hoe belangrijk het is om voor onze aarde te zorgen!

 

Spoedniks zoekt een nieuwe planeet | Stefan Wolters | Met illustraties van Barbara de Wolf | Uitgeverij Ploegsma

 

€ 15,99 | ISBN 9789021682532 | Vanaf 4 jaar 

Net als bij "de Nietsmachine" zijn de illustraties gemaakt door Barbara de Wolf.

De Nietsmachine

€ 13,99

Professor Pruts doet zijn naam eer aan: al zijn
uitvindingen mislukken. Tot hij een geniale
ingeving heeft: hij maakt een machine die NIETS
doet. De mensen hebben het allemaal zo druk,
dat ze er helemaal niet meer aan toekomen om
ook eens niets te doen. De Nietsmachine wordt
een groot succes!


prentenboek vanaf 5 jaar
21,3 x 25,8 cm, 32 blz.
omslag en illustraties in kleur:
Barbara de Wolf

Dieren uit Beesd

€ 11,95

De dieren uit Beesd schrijven de beesten uit Dieren,

om samen een feestje te vieren.

Verder een libelle zonder beltegoed,

een spin die websites bouwt,

een uil die bang is in het donker,

gerookte paling, zure haring...

en nog veel meer.

 

Dierenlimericks met gedichten en tekeningen van Stefan Wolters.

Een uitgave van Alice in Wonderland. ISBN: 978-90-817443-3-1

Leeftijd 7 - 12 jaar

 

Voor scholen is er les beschikbaar voor de groepen 5 t/m 8.

De Koning met de Kikker op zijn hoofd

€ 12,95

Er is iets vreemds aan de hand in Koeterwaal.
Koning Bolderbast is zijn kroon kwijt. Als hij op zoek gaat naar zijn kroon komt hij allemaal bijzondere figuren tegen. Helaas heeft niemand zijn kroon gezien. Verdrietig loopt hij door de paleistuin. Daar ontmoet hij de kikkerkoning. En wat draagt die op zijn hoofd....?

Ridder Ratjetoe en de Drakameel

€ 12,95

Ridder Ratjetoe verveelt zich een sigaar. Alle draken zijn uit Kolderbrij verdwenen. Hij moet op zoek naar een draak. Maar waar haal je zomaar een draak vandaan. Dan krijgt Ridder Ratjetoe een idee. Zou hij een echte draak krijgen? Maar als er aan de deur van zijn kasteel wordt gebeld en hij ziet wie er voor de deur staat....      

De Koning is Zwanger

€ 7,50

Koning Paflof van het land Kweeniewaar wil graag een lief kindje hebben. Maar de wijze ministers blijven maar zeggen dat je daarvoor echt een vrouw moet hebben.

Uitermate mooi vormgegeven hoog en smal prentenboek, fantasievol en humoristisch uitgewerkt. Het verthaal wordt erg levendig verteld, in een sprankelende taal met leuke (taal)grappen. De illustraties in aquarel - vaak omkaderd door gefotografeerde gouden schilderlijsten - sluiten uitstekend aan bij het verhaal, zijn humoristisch en tonen goed de emoties van de personages. Aantrekkelijk, uitnodigd omslag. Er is een boeiende poppenkastvoorstelling voor bibliothekenk, scholen en andere instellingen en een website met o.a. spelletjes. Vanaf ca. 4 jaar.