de Haagse kinderboekwinkel
Alice in Wonderland
Piet Heinstraat 2, Den Haag, T 070 310 6992, mail ons


Verhalen van de Romeinse kust

In de week van 19 t/m 25 februari gaat het bij Alice in Wonderland over een volk dat zo'n tweeduizend jaar geleden in deze omgeving grote invloed heeft gehad op onze beschaving: De Romeinen. Wat centraal staat zijn de verhalen uit de overlevering van die tijd. Wat kwamen ze hier doen? Hoe gingen ze te werk en welke kennis en vaardigheden namen ze mee? 

 

Erick Kila schreef een boek over de Romeinen langs de Zuid-Hollandse kust. Van Ockenburgh via Voorburg (Forum Hadriani) tot Katwijk, Verhalen verteld vanuit kinderen. Hoe zou het geweest zijn als je in die tijd zou hebben geleefd? 

De schrijver komt over de verhalen vertellen op zondag 25 februari. Kom luisteren en vooral kijken hoe het hier was in de Romeinse tijd. Het boek "Verhalen van de Romeinse kust" is deze middag bij ons te koop en er is gelegenheid om  het boek door de schrijver te laten signeren. 

Verder is er van alles te beleven; kinderen kunnen zelf een heuse opgraving doen. Of maak een echt Romeins sieraad: Een traditionele mantelspeld. Ook kan je op de foto met een Romein. 

Natuurlijk hebben we heel veel kinderboeken over de Romeinen en de Romeinse tijd verzameld. Populair de laatste tijd is "Julius Zebra" van Gary Northfield. Zijn boek "Rollebollen met de Romeinen" is een grappige, maar ook informatieve graphic novel voor kinderen tot 10 a 11 jaar. Of wat dacht u van “Nurdius Maximus in de lage landen”. Voor oudere kinderen is er bijvoorbeeld het prachtige "de Rode Wolf" van Simone van der Vlugt. 

 

De Afdeling Archeologie van de Gemeente Den Haag heeft flink wat materiaal ter beschikking gesteld om een tentoonstelling in te richten. Vondsten die hier, in ons eigen Den Haag zijn opgegraven. Ook staat er een replica van een typisch Romeinse 'mijlpaal' en is er een maquette van een Romeins legerkamp te zien. 

 

zondag 25 februari, vanaf 14u. Voor kinderen van 5 tot 15 jaar, ook leuk voor ouders en grootouders. Toegang gratis.Verhalen van de Romeinse kust

Naar bestelformulier
€ 15

In de tweede eeuw na Christus werd de Zuid-Hollandse kust in toenemende mate aantrekkelijk als landingsplaats voor Chaukische piraten. Het Romeinse leger, onder meer aanwezig in Forum Hadriani (een stadje in wat nu Voorburg is), nam maatregelen. Ter hoogte van vakantiepark Kijkduin verscheen rond 150 na Chr. een ruiterfortje. In die periode kwamen er waarschijnlijk meer kleine kustforten en wachttorens (ook bij de Scheveningse weg). Onderzoek levert steeds scherper het beeld op van een systematische aanleg van kustbewaking. Met Verhalen van de Romeinse kust brengt de Haagse auteur Erick Kila de Romeinse aanwezigheid tot leven. Niet alleen spannend, maar ook historisch verantwoord. Niet alleen geschikt voor jongeren, maar door toon, stijl en extra informatie geschikt voor alle leeftijden. Het boek sluit naadloos aan bij 'Romeinse kust', een (voor de gelegenheid met extra 'Haagse' vondsten uitgebreide) tentoonstelling die eerder al in Leiden en Castricum te zien was. Verhalen van de Romeinse kust ontstond in samenwerking met de afdeling Archeologie van de Gemeente Den Haag. De schrijver heeft gebruik gemaakt van recente inzichten en archeologische ontdekkingen. Hij combineerde al eerder spanning en historie in jeugdboeken.

Julius Zebra - Bonje met de Britten

Naar bestelformulier
€ 14,99

In Bonje met de Britten, het supergrappige vervolg op Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, beleeft Julius Zebra nieuwe, knotsgekke avonturen. Dit keer gaat hij met zijn makkers naar Brittannië. Julius Zebra en zijn vrienden hebben de gevechten in de beruchtste arena in Rome overleefd. Maar ze zitten nog steeds gevangen. Keizer Hadrianus laat ze pas vrij als ze nog een laatste opdracht vervullen: ze moeten naar Engeland afreizen en daar zieltjes ronselen voor het Romeinse Rijk. Maar zoals te verwachten valt, wordt dit niet bepaald een vakantietripje voor Julius en zijn makkers. Ze hebben al hun overredingskracht nodig om de gevaarlijkste en opstandigste vijanden tot nog toe te overreden

Julius Zebra - 1 Rollebollen met de Romeinen

Naar bestelformulier
€ 14,99

Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, het eerste deel van de Julius Zebra-serie, is grappig, spannend en informatief, met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk.

De jonge en eigenwijze zebra Julius wordt samen met zijn vriendje Cornelius, een wrattenzwijn, door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moet hij al vechtend zijn hachje redden in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colosseum! Rollebollen met de Romeinen is voor jongens en meisjes vanaf zeven jaar.