de Haagse kinderboekwinkel
Alice in Wonderland
Piet Heinstraat 2, Den Haag, T 070 310 6992, mail ons


nieuwe boeken

ONZE BOEKEN TOP-10 VOOR DEZE ZOMER

  • Lampje – Annet Schaap (10-12jr)
  • Hier is de Boze heks – Hanna Kraan (7-9jr)
  • Tot hier en niet verder – Isabel Minhos Martins (prentenboek 4-6jr)
  • Het zomerhuis – Ann Brashares (Young Adult 15+)
  • De bende van Zeus – Ingrid Vandekerckhove (7-9jr)
  • Een huis voor haas en muis – Rosalinde Kighley (prentenboek 2-4jr)
  • Alice in Wonderland – Lewis Carrol (geïllustreerd door Rebecca Dautremer)
  • Slaapklets – Michal Janssen (6-16jr)
  • Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars – Quentin Blake (6+)
  • Weet mijn goudvis wie ik ben – Gemma Elwin Harris (informatief 8+)
Lampje

Naar bestelformulier
€ 16,99

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

De bende van Zeus

Naar bestelformulier
€ 14,95

Dit is het verhaal over Kronos en Rea, over Zeus en Hera, over Danaë en over Perseus, over Eros en het Orakel, over Charon, Hades en de onderwereld, over Athene, de nimfen, Medusa en de Drie Grijze Zussen. Bloedstollende verhalen uit de Griekse mythologie op kindermaat, met veel humor en fantasie. Ontdek wat de goden en helden van de Griekse oudheid zoal hebben uitgespookt. Is een van hen de dapperste of de sterkste?
Een vrolijk boek voor kinderen die houden van avontuur en spanning en die meer willen weten over een stukje geschiedenis. Vanaf 8 jaar.

Het Zomerhuis

Naar bestelformulier
€ 15,99
Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha’s vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie.

Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet. Kan er uit deze chaos ook iets moois ontstaan?

Alice in Wonderland

Naar bestelformulier